Omgeving

Nummer 49 ligt aan de Schoondijksedijk in het Zeeuwse Driewegen op  Zuid- Beveland. Het is een klein dorpje dat zich kenmerkt door lintbebouwing. Het dorp ontstond ooit op een driesprong van wegen. In de omgeving van Driewegen liggen de rijk begroeide dijken van de Zak. Typisch voor deze streek .Van oudsher is dit een agrarisch gebied met ook veel fruitteelt.

De verschillende jaargetijden bieden dan ook steeds weer een mooi schouwspel aan kleuren van het gewas en de boomgaarden. Men spreekt ook wel van “de Betuwe van Zeeland”. Er is echter een groot verschil en dat is de rust en de ruimte die je hier als fietser en wandelaar ervaart.

Er zijn verschillende mooie routes uitgestippeld die U door dit gebied leiden.

Het dorp ligt centraal tussen  de wat grotere plaatsen als Heinkenszand en ’s-Gravenpolder. Hier zijn verschillende winkels en eetgelegenheden aanwezig. In Heinkenszand is ook een openluchtzwembad.

Maar ook Middelburg, Vlissingen en Goes zijn op 15-20 kilometer afstand.

De plaatselijke buurtsuper en warme bakker zijn op 2 kilometer afstand in Ovezande.

Het toerisme in de ”Zak van Zuid-Beveland” begint vorm te krijgen maar door de ruimte die er is zal dit niet tot drukte zoals aan de kust van Walcheren leiden.

Mocht U toch graag naar het strand gaan; In het nabij gelegen Baarland (10 km) is een opgespoten zandstrand, met strandpaviljoen. Maar ook het Veerse Meer, de Walcherse stranden en het Noordzeestrand zijn allen met de auto goed te bereiken. De reistijd hier naar toe bedraagt 30-45 minuten.

Het is ook leuk om de omgeving te verkennen op een echte solex of elektrische solex. Of met een Tuk-Tuk. Verschillende bedrijven in de naaste omgeving bieden deze leuke uitstapjes aan. Onderweg kunt U veelal bij de lokale telers heerlijke verse producten in de kraampjes aan de weg kopen.

Op onze locatie liggen flyers en brochures van de vele mogelijkheden in onze omgeving.

Als U de hele dag op pad bent geweest komt U heerlijk tot rust in ons gastenverblijf.
Wij heten U van harte welkom !